Khamis, 26 Ogos 2010

Dialog Antara Aku dan Cik Misi Yang Sempoi (baca ala2 sin chan)

Name, encik? (sambil membelek borang yg aku dah isi tadi)

Err..Rizuan (misi ni tak reti bace ke?)

Umur??

2*..a’ah 2*.. (aii..kan aku dah tulis..x jelas kot..)

Fakulti?

Errr…Ilmu Pendidikan..(mane ade fakulti cik kak oi kat sini..)

Rizuan hisap rokok tak??

Tak. (komfiden je aku jawab)

Betul ni???

Ye cik, betul.. (ade masalah ke akak misi ni???)

Sebatang pun tak pernah??

Err..tak..a’ah tak pernah (ya Allah ampunkanlah aku..aku xmo kena rejek huhuhu)

Tengok bibir…ehmm ok.

Nape cik misi, ade nampak mcm saye hisap rokok ke??? (aku pulak bertanye..heh)

Kami tahu orang hisap rokok mcm mane..

Nape kak, kalau isap rokok tak boleh ke??

Bukan tak boleh. Selalunye, 2/3 hasilnye kami terpakse rejek. Pekat.

Tapi saye tak kan??? (aku dah cuak..mcm tau2 je..)

Rekod Rizuan ni agak tinggi. Makan daging tak??

Ehmm..a’ah..

Berapa kali seminggu? Tiga??

Haishhh..ayah saye bukan kerja ternak lembu pun kak..

Saye tanye berapa kali??

Err..hehe…ikut la. Kalau saye rase nak makan, saye tibai jeh..

Biase berape kali?

Dalam 3 kali camtu laa…nape kak??

Kena kurangkan lagi ni..pekat sangat ni. Kamu tu lelaki, nak hidup lame tak??

Err…opkos ler…kawen pun belom kak!!! (aku meloyar buruk cik misi tu pulak..ade ke tanye soklan camtu?)

Kalau camtu, kurangkan makan daging. Bahaye.

Nape kak, saye ade simptom darah tinggi ke??

Belom. Tapi ni pekat sangat. Kamu tu mude lagi..(akak tu membelek-belek lengan aku..heh, mesti dia kagum punyer sebab ketul-ketul…xde pompuan yg senang2 leh belek lengan aku ni, siap usap2 plak tu hahaha…)

Tahan ye Rizuan. Mebi sakit sket ni..

No hal laa kak..dah biase.. (adakah akak misi ni cuba mensaiko aku atau dia cuba memperlekehkan aku??)

Tibe-tibe..

Arghhh…sakit la kak..apsal sakit plak kali ni????

Ek ele..tadi cakap no hal. Akak belek tangan kamu ni mcm tough je..so akak tak taruk la ubat kebas hehe…

Eeee akak ni..leh plak buat lawak.. (muke berkerut..giler sakit kot huhu)

Selepas 15 minit..

Pening??

Tak.

Boleh bangun tak??

Boleh.

Nak buke puase tak??

Err…. (aku tempeleng gak mamat ni)

Kalau nak, tu ade milo, karipap, ngan kek sket…ambek la.

Takpe takpe..sayang pulak nak buke bang.

Akak misi tadi masuk balik, datang kat aku..

Nah ambek beg ni..dalam tu ade epal, oreo ngan mineral water..

Susah susah je la akak ni..

Semua pun dapat. Bukan kamu je laa..

Ooo… (ceh, ingatkan khas untuk aku je huhu)

Lain kali kalau ade lagi kempen camni, datang la lagi ye…

Insya-Allah kak…

Ajak kawan-kawan. Kite nak raye dah ni..bekalan makin kurang..tau la kan tiap kali raye brape ramai yg eksiden..kalau mati terus takpe, senang citer…(ait akak ni….mcm merungut je)

Insya-Allah kak, saye dtg ni pun sbb ikhlas nak bantu orang2 yg memerlukan (ayat skema, konon2 akademik la hehe)

Aku pun keluar. Aku belek beg yg akak tu bagi..Give Blood Save Life…insya-Allah, kalau diperlukan, aku sanggup bagi sume darah ni. Kalau setitik darah aku ni bernilai untuk satu nyawa atau dua nyawa yg lain, why not I give it to them??

6 comments:

aNiS tHe BumbleBee berkata...

baguihnyaa...rajin derma darah..darah group ape?ngehehehee!



sy slalu kena rejek.darah rendah.mencik!

cheqOne berkata...

errkk..hehe sabar2..xde rezki lg la tu..kena up lg..makan daging byk2 ye kak hee...sy xde la rajin, kang jd mayat idop plak..x pepasal kena rejek ngan bakal mak mentua sok hahaha...

Daina berkata...

kene reject xleh derma..sbb amik medicine

cheqOne berkata...

hoho klu yg tu mang kena rejek laa..sblm derma kena make sure condition darah tu bebas dr sume pengaruh ubat..next tym bleh lg kan hee =)

teeqah berkata...

ari2 nak derme drh kene rejek coz berat x ckp...huhu, mcm2 kejadian laaa...

nabila berkata...

bagusnya dapat derma darah...saya direject pasal darah rendah huhu...apa2pun awak da buat 1 perkara y baik n dapat membantu orang lain...alhamdulillah :)