Selasa, 13 Oktober 2009

EdiSi PenaNg Travel n Tour

Last two week on Friday, aku telah dengan murah atynye menemankan geng dari UPSI yang berhajat benar nak travel kat Penang ni ngan motip utama mereke adalah untuk mentekedarah makanan-makanan kat Penang.


Memuler dpt perkabaran depa nak mai tu aku serabut gak la. Ye la, dah la aku busy je, ary Jumaat plak tu..ish ish..camana tu? Menelefon kawan aku Alif ngan harapan dia akan join sama. Tapi cisss...mentah-mentah rejek pelawaan tersebut. camana tu?


Last2, aku ckp okeh je la kat geng aku dr UPSI tu. Nak wat camana dah depa nak mai kan. Bukan duit aku pun. So biaq pi laa.. pendekkan cerita, depa travel ngan train KTM. Hushhh jeles gle bai..apsalaaa dlm Penang ni xde train main dlm pulau selain yg kat Penang Hill tu??


Pendekkan cerita, depa sampai pagi Jumaat. Aku memula nak pi jemput kat jety tapi husshh bangun lmbt plak hehe...pastu aku roger suh depa nek Rapid sampai USM dlu. Pastu aku bwk depa sarapan kat Kafe Harapan hehe..pomot sket bai. Pas sendawa apa suma, then aku ajak depa nek bas komuter USM pusing kampus ni seround sblm trn kat depan Eureka.



The journey then bersambung laa..



Tapi mls laa nk taip.Aku buat dlm bentuk diagram je la ye hehe...


UPSI to KTM to Jetty to Ferry to Jetty to USM to Penang Hill to Padang Kota to Cornwill to Marina to Jetty to Ferry to Jetty to KTM to UPSI.


Yg lelain tgk gambaq je dah la ye..




[Spesel dedikated to Irwan n Shahril n Merang..cekidout bebeh :]














































2 comments:

YanaYeir berkata...

mcm penah tgok je muke 1 of them...die bdk udm ke dlu? mashani? ape ek nme ye? ke clp org? n 1 lg, kat kdai mne nk mkn ABC tu? trgugat selera den

Tanpa Nama berkata...

lor tgh bzy ker..maaf lah mengganggu..huhu +_+