Khamis, 18 Februari 2010

Hiking?? Takmo dah

dulu-dulu, tak ingat dah biler, aku ngan kenkawan saje buang mase pepagi bute, xde keje kot, g hiking Bukit Jambul..tp mandangkan sibuk je dulu-dulu so tertangguh laa posting ni sampai la ptg ni akhirnye terpost jgk..alhamdulillah.. hehe..cekidout bebeh



sahabat terchenta, Shafiq Aziz Sang Mantan (YDP MPP USM 2008/09) selaku ketua pencadang kegiatan ni sedang dengan riaknya memberikan command tentang ketinggian bukit yg bakal di daki..aku dah setat saspen. x pnh naik lg bukit tu hehe..teruja je dengor dye citer padahal x tau lagi betape tingginye bukit tu ngeee hehe



sesi bersoal jawab tertutup..ramai time ni mule menggigil. 18 org peserta terus tarik diri..28 lagi gagal bangun pagi kompem kantoi subuh sbb janji awalnye kul 6.30 nak gerak dah. aku?? heh totap steady je wlupun sedikit gelabah..stamina lum ready kot. hampeh hang Shafiq pandai psyko..



Wafi ngan Hazim..skang dedua dah jd org penting USM..Wafi skang jadi YDP MPP, Hazim lak NYDP 1..tp mase mendaki ceh, laju lipan lagi dari depa ni. Wafi perut ko memboyot la hahaha..



mula bergerak. See cadangkan semua balik, tapi dibantah oleh Mat Gadafi. Ramai yg enggan meneruskan pendakian sbb stamina sume mcm pape je termasuk aku..tapi aku masih steady. tepat 7.17 kami bergerak..jln kaki dr pdg kawat USM smpai ke puncak bukit tu..giler xde keje kan..



Sun-up over Minden..org putih kate sunrise..mane2 je la..tp time ni alam hensem giler..buat aku makin berkobar nak naik bukit tu.


sejam lebih menapak, sampai la kami kat kaki bukit tu..ingatkan dah abis. tp shafiq ckp de lagi track..baru nak mula hiking dye ckp..warghhhhhhhhhhhhh..siot..


pape pun kudap dulu..makan roti namploh sen sorang satu ngan air bwk sendiri hahaha..poposal tak lulus ke Shafiq??


setat mendaki..Nadia (Bendahari MPP USM skang) ngan Siva (NYDP 3 MPP USM)..muke kontrol ngantok sekor2..


aku hangin ngan mamat ni..kejap2 rest kejap2 rest..tah pape..malukan kaum je..


track landai tp memenatkan..tp ni berturap lagi..steady lg ni..tak tengok lg track kat depan..


track sebenar..gle semput aku, lagi2 Wafi tu hahaha..gendot sah2 la ponat..bertangge2 sampai ke puncak..kan bagus klu xde tangge cmtuh.



time ni sejuk je alam..berpeluh pun tak hehe..tgk sekor2 semangat je nak sampai atas..tah ape la Shafiq tu umpankan diorang ni.


dah sampai atas ni..sume tensen asek dengor Shafiq nk bebel..pape je la..aku rakam je.


ika, siva ngan teh..muke ponat xleh blah..siva ko je leh senyum lg kat aku kan..tenkiu2..ika?? heh tgk la tu..senyum x ikhlas hahahaha..teh poyo cari see tak jumpe..see gi jumpe Mr.TANdas la teh mase tu..

.........

beberapa lagi gambar tak dapat disiarkan hehe..

tata.

3 comments:

Tanpa Nama berkata...

hahaha..bes la tym nih even pnat pon bley hikin jgk nak smpai ats kan kan ~matahari~

geng@usm berkata...

hehe..btl2..tanpa nama, memang best kan..lg2 dpt tgk 'matahari' yg kiut

Tanpa Nama berkata...

aaa bar teringat time aku lah kalangan org yg tak dapat pegi heheehe-Putra HAikaz