Isnin, 22 November 2010

AKu PuN KeNa?




I’ve been tagged?? What the rock is cookin laa, ape ke bende tag tu? Kisahnye, bebaru ni aku telah ditagged oleh Cik Gadis Butterfly (yg mungkin angkaranya berpunca drpd blogger femes mcm mee segera Cik Elfa nih, aku rasa laa). Termenung aku sepekan. Sepanjang jd blogawan suam-suam kuku ni, ini la 1st time aku kena tagged.

Tak puas hati, (dan kerana bengapnya aku) maka aku pun selak-selak la mukasurat kamus oxford cz nak cari pe maksud tag tu yg sbnar. N maksudnya, 1) hujung tali kasut, 2) label dan 3) ikut..inilah 3 jenis jawapan yg aku jumpa. Kesimpulannya, kesemua maksud tu ade kaitan tak langsung. Jadi, fahamlah aku ape kebendenye tag itu. So secara rawak aku nak menjawab tag tersebut hehe..cekidot bebeh!

[I’m very sure ramai yg tak faham fungsi tag ni..tunggu aku gtau last skali k]

1. Aku anak ketiga, jantan pertama. Aku ade dua kakak, 
dua adik lelaki n dua adik pompuan..jd semuanya 7 org adik beradik. Selesai satu.

2.       Aku budak kampung. Lahir n membesar kat kampung. 
Sekolah pun kat kampung. Pendek kata, semuanya pasal kampung. Selesai dua.

3.       Aku tak suka menyanyi, menari, berlakon or pape yg 
semaksud n sewilayah ngannye..sori la. Memang not my taste hehe. Selesai tiga.

4.       Aku suka makan. Suka minum. Suka mandi. Suka berenang. 
Suka jalan kaki. Dulu suka berlari. Suka naik motor. 
Suka naik bas. Tapi tak suka turun bukit or turun tangge. Selesai empat.

5.       Aku tak pandai mengorat. Tak pandai mengayat. 
Tak pandai memujuk. Tak pandai memikat. 
Tak pandai ambik hati. Tak pandai sakit hati. 
Tak pandai marah. Tak pandai merajuk. 
Tapi aku pandai sayang n rindu. Selesai lima.

6.       Aku suka bersilat n sparring.

7.       Aku suka window shoping. Tapi tak suka habis duit beli bukan-bukan.

8.       Aku tak suka stylo2 sgt. Motto hidup aku biar simple tp bijak..hehe.

9.       Adoyai baru sembilan. Nak cari sampai 30 nih huhu…

10.   Aku rasanya dah mengantuk.

11.   Nanti la aku sambung ye cik Gadis Butterfly..ngeee hehe/// harap dlm mimpi dpt ilham nak tulis sampai 30..hnsss (sosak napeh den)

[So skang faham x tag tu ape? Tak lain dan tak bukan, sejenis penganiayaan! Hahahaha..]

Mereka yg aku nak tag plak




Elfa (padan muke ambik balik!)

N lastly, opkos la manusia ini yg telah mengenakan aku hahahaha…Cik Gadis Butterfly!

2 comments:

Ainur Naseeha Roslan berkata...

utk yg no4..tlg buat escalator or lift kt umah spye xyah trun tgge k..hehehe..xpn buat gelongsor..

ello berkata...

eceh nk knakn ak plak..
i know wat u did last time...!

siap kta ak mee segera lg.. ish3..

ak rse ak da pnah kna ar.. alaaa.. anggap je ak da wt kat entri ni >> Tag Membawa Padah