Jumaat, 14 Januari 2011

Blog Itu JiWa.



Khurafat? Syirik? Klu statemen mcm tajuk post ni kluar dr mulut Dr. Asri, kompem jadi polemik berbulan-bulan lamenye, tp memandangkan ayat tu cume terbit dr blog picisan ni, mebi xde sape yg kesah pun kan..

Assalamualaikum.

Lantak la, tp kali ni aku betol2 nak tulis pasai belog. Kejap td aku saje2 blog walking dan singgah jap kat alexa tgk ranking blog2 pemes..growing fast! Jeles jugak tgk belog org laen meletop2. At the same time, aku bangga sebab tahap literasi berblog kat Mesia sgt positif sejak setahun due nih. Bleh dikatakan blogawan baru tumbuh mcm cendawan!

Salah satu contoh mudah mebi kite bleh tgk belog Awek KFCM a.k.a Jejari Runcing nih. Dia punya pengikut sangat-sangatlah menakjubkan. Dlm mase x sampai pun sebulan, teman followers blog ni naik berganda-ganda mendadaknye. Skang dah 8000 lebih. Wow, kan? Tuah badan montel tuan punyer belog betol la hehe..aku rase klu dia bukan awek KFCM, mustahil sgt laaaaaaaa followers dia bleh berangka cenggitu. Tp tak baik kedengki kan, so baik kite sokong je lagi bagus hee…

Pape pun, well done rakyat Mesia semua espeseli para blogawan, baik amatur mahupun pro, baik picisan mahupun idolaan, semuanya telah membuktikan betape rakyat negara ni jugak sudah ade budaya mencatat yg baik, yakni satu budaya tinggi bg masyarakat bertamadun khususnye di Eropah.

Adios.

p/s => ari ni kat skolah, gua sgt stress..gua tertido sampai kul 11, then gua lepak sembang ngan Kak Fida, cikgu baru yg comeL itu hehe..sedar2 kul 12 dah but…….RP belom siap. Damn me huhu..

1 comments:

mohammad berkata...

salam ziarah