Sabtu, 15 Januari 2011

Tribiut Kawan

Mempunyai kawan, itu normal. Mempunyai kawan yg baik, itu juga normal. Tetapi mempunyai kawan yg sanggup mati bersame, itu bukan tak normal tapi luar biase. Ade ke?

Assalamualaikum..

Satu request dr kawan baik aku, “storylah sket pasal kami”..since that, aku termenung banyak. Request ni wlupun mudah, tp terase berat sgt aku nak tunaikan. Bukan aku tak nak, tp aku tak tahu nak tulis yg mane. Terlalu banyak, dan untuk post ni, ade kaitan ngan premis tesis awal td. See this photo..



from left : irwan, yeng ngan aku.
-klik pd imej untuk tumbesaran gambar-


Ni lah due orang makhluk Allah yg bg aku, mati pun takpe klu aku terpakse untuk diorang ni. Mereke sgt laaa important to me. Diorang laa kawan, teman, sahabat, musuh dan taulan. Lebey dr tu, ikatan bau-bau belacan antare kami yg sedia wujud sejak di Loh Mahfuz lagi. Sorang ni cousin kepada cousin aku n sorang lagi, sedare tak dekat tak jauh n kebetulan plak, kedue-duenye pun ade ikatan kefamilian. Ade sorang lagi kawan setaraf dan sedarjat yg melengkapkan kami empat orang tp aku xde gambonye..

To all my frenz, memang tak adil ntuk dilabelkan atau ditarafkan setiap sorang dr kite as a good frenz or not. Tak ade nombor yg mewakili nilai sorang kwn ataupun sahabat. Takde perwakilan algebra mahupun rumus saintifik ntuk ditentukan genetik kwn dan sahabat kite ni dr kategori mane, baik ataupun tak baik. Kawan mesti ramai, kalu buleh satu planet bumi ni kite kene jd kawan, tp ntuk cari kwn yg sanggup mati bersame, tak semuanye boleh.

To Irwan, sori bai, aku tak tau nak tulis yg mane. Klu nak merapu meraban, mengutuk mengeji tu takde msalah hehe..org lain mebi tak faham style kite, kecuali basyirah..dye ni je bleh masuk mencapap, tu pun tak tahan gak hehe..next tym aku storykan kedajalan kite plak. Get ready bai bai sekalian hahaha..

p/s => Yeng dan Irwan, raya cina ni wajib balik! Tak balik, aku sula sampai buasir.

2 comments:

thebuszes berkata...

tu la pasal...aku pun pelik kenapa dalam ramai2 makhluk Allah aku yang terpilih 'kununnya' memahami korang ni???

MoHD IrWaN biN SaZaLi berkata...

hahaha......kami da get redy....apa2 hal, tq ats post kali nie.....haha....raya cina, insyaAllah...takda ap2 kompem kami balik....muahahaha.....